Antonio: van ‘onberijdbaar’ naar Grand Prix-winnaar

Gianni Govoni met Winn Winn Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Italiaan Gianni Giovoni won gisteren op overtuigende wijze de 2* Grand Prix van Salzburg met de KWPN’er Antonio. De elfjarige zoon van Oklund verruilde ongeveer een jaar geleden de stallen van Jan Willem Schaap met die van de Italiaanse springruiter. “Het was loon naar werken”, zei Giovoni na de winst in de Grand Prix.

Jan Willem Schaap van de Woodfield-paarden uit Herpen vond Antonio en leidde de Oklund-zoon op. Hij bracht Antonio uit op internationaal 2*-niveau voordat het fokproduct van Oldengarm uit Echten naar Italië vertrok.

Eerste GP zege

Bij zijn debuut werd Gianni Giovoni direct derde in de 2*-GP van San Giovanni. Daarna wisselden goede en matige resultaten elkaar af. Tot dit weekend, toen de combinatie zijn eerste Grand Prix won.

Loon na werken

“Dat is het loon voor al het werk wat we in Antonio geïnvesteerd hebben,”  aldus Gianni Govoni na afloop van zijn overwinning. “Antonio gold als  een onberijdbaar paard. We zagen zijn talenten en hebben die talenten met veel gevoel en training ontwikkeld. Het is een totaal nieuw paard geworden en deze overwinning betekent dan ook enorm veel.”

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Amadeus Horse Indoor

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.