AP McCoy springt oefenrondje met Big Star

Big Star en Nick Skelton.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De gepensioneerde topjockey AP McCoy maakte onlangs een sprongetje met een wel heel bijzonder paard. Nick Skelton stelde zijn Olympisch kampioenspaard Big Star ter beschikking om McCoy een keer te laten proeven van de springsport. “Zorg maar dat je een paar laarzen en jasje krijgt, dit wordt je nieuwe carrière als springruiter”, aldus Skelton nadat hij het duo een paar sprongen had zien maken.

Ook de topjockey, die in eerste instantie wat terughoudend was, was enthousiast over het experiment, dat door de stichting ‘Injured Jockey Fund’ was bedacht. “Hij is echt een heel cool beest, ik sta helemaal te bruisen”, glunderde McCoy achteraf.

Weinig overtuigingskracht

Er was niet veel voor nodig om Nick Skelton over te halen om McCoy, die in 2015 met zijn actieve carrière op de renbaan stopte, op zijn miljoenenpaard te laten rijden. Skelton heeft zelf een heleboel respect voor McCoy en ook de eigenaren van Big Star wilden graag meewerken.

McCoy is met 4,358 overwinningen de meest succesvolle jumpjockey ooit en is vanwege zijn verdiensten in de rensport begin dit jaar door de Britse koningin Elisabeth tot ridder geslagen.

Bron: Horseandhound

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.