Ga naar hoofdinhoud

Arabieren doneren prijzengeld aan collega ruiters

Foto: Lonneke Ruesink
Alle 58 ingeschreven deelnemers uit de Verenigde Arabische Emiraten aan het Britse Endurance Festival dit weekend in Euston Park hebben besloten hun te winnen prijzengeld te doneren aan hun collega ruiters uit andere landen. Zij willen de onkosten en reiskostenvergoedingen sponsoren van de niet UAE-deelnemers aan het grootste Endurance-evenement in Europa.


Het door H.H. Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum gesponsorde Endurance Festival is het hoogtepunt van de vier Euston Park-evenementen in de zomer van 2018. De wedstrijd heeft een record aantal aan deelnemers aangetrokken. Het prijzengeld en vergoedingen voor onkosten en reiskosten bedraagt in totaal ruim 1 miljoen Pond.

‘Willen graag iets teruggeven’

Mevrouw Sheikh Rashid Dalmook Al Maktoum, die deelnam aan de CEI3 * op zaterdag: “De UAE-rijders hebben veel sterke seizoenen gehad in Euston Park en we kijken uit naar de wereldruiterspelen in Tryon. Wij willen op deze manier onze waardering tonen voor de uitstekende kansen die we in Groot-Brittannië hebben gehad. Wij willen er graag iets voor teruggeven. Endurance is een brede en diverse sport en wij zijn vereerd om hiervan deel uit te maken.”

‘Genereus gebaar’

Euston Park Endurance Event Director, Nick Brooks-Ward, was blij met het gebaar: “Dit is een ongelooflijk genereus gebaar van de UAE-rijders die de reputatie hebben zeer goed te presteren in Euston Park.”

Michelle Nooijen

Voor Nederland kwamen gisteren drie combinaties in actie in de 1* 80km wedstrijd. Michelle Nooijen uit Wanroij zette met DR Bahirah het beste resultaat neer met de 33ste plaats.

Klik hier voor alle resultaten.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.