Ashley Brons: ‘Ik heb mezelf een schop onder de kont gegeven’

“Eindelijk viel alles samen”, jubelde Ashley Brons na afloop van haar Grand Prix-proef zondag op de subtop wedstrijd in Uden. Met 68,90% pakte ze met SB San Diego (v. Sandro Classic) de zege.

“Een jaar geleden was San Diego best nog een spook. Hij werd dan zo heet en gespannen dat ik er niet op vertrouwde dat het goed kwam in de proef. Nu wordt hij gelukkig steeds relaxter”, steekt Brons van wal, die met haar familie een dressuur- en pensionstal in Werkendam runt.

Spannend
Hoewel de bruine steeds relaxter wordt, bleef de score de laatste maanden hangen rond de 65%-66%.
“Of ik kon er fijn aan rijden en dan mislukte één onderdeel totaal, waardoor we zo drie procent zakten. Of alles ging goed, maar dan was het net te mat allemaal. Ik bleef er een beetje in hangen. Daarom heb ik mezelf dit weekend een schop onder de kont gegeven om echt tot het randje te gaan rijden. Ik vond het wel spannend, maar het is wel gelukt. Als de score dan ook mee omhoog gaat met je gevoel is het helemaal geweldig.”

De tweede plaats in de Grand Prix was voor Saskia Maertens. Met Legend of Loxley (v. Lord Loxley) noteerde ze 68,20%. De derde score was voor Margo Timmermans, die met Catch Me (v. Dreamcatcher) 66,4% noteerde.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.