Ga naar hoofdinhoud

Ashley Holzer met persoonlijk record naar Grand Prix zege

Ashley Holzer met Havanna Archieffoto: ©SusanJStickle
De nieuwe nationaliteit en haar nieuwe Grand Prix-paard Havanna 145 (v. Hochadel) hebben Ashley Holzer nog geen windeieren gelegd. Vorig jaar nam de voormalige Canadese de Amerikaanse nationaliteit aan en begon met de elfjarige Hochadel-dochter Havanna een nieuwe carrière. Gisteravond won de combinatie de wereldbeker Grand Prix in Wellington met pr van 72.826%.

Het is nog niet de score die eerder op de dag door Cathrine Dufour en Isabell Werth in Gothenburg werden gereden, maar de Ashley Holzer heeft de stijgende lijn te pakken met elfjarige merrie. Begin vorig jaar startte Holzer haar voor het eerst in de Zware Tour. Havanna komt uit de stallen van Jessica von Bredow-Werndl die met haar in 2015 actief was in de Lichte Tour.

‘Ongelooflijke merrie’

“Ze is een ongelooflijke merrie; ze vecht echt voor je”, vertelde Holzer na haar zege in Wellington. “Havanna heeft alle verwachtingen overtroffen in de korte tijd dat we haar hebben.” Met een percentage van 72.826 pakte Holzer de winst met drie eerste plaatsen en twee tweede van de juryleden.

Concurrentie van Francis

De meeste concurrentie kreeg Ashley Holzer van Shelly Francis die met haar Diamond Hit-zoon Doktor tot 71.674% kwam. Brittany Fraser reed de Tango-zoon All In naar de derde plaats met 70.848%. Ook P.J. Rizvi kwam nog boven de 70% en werd vierde met Ashley Holzer’s voormalige GP-paard Breaking Dawn (v. Akribori).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.