Van Asten komt net te kort in Rabobank Prize

Leopold van Asten met Zidane. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De barrage van de Rabobank Prize op Indoor Drachten werd een boeiende en spannende strijd. De Belg Pieter Clemens ging er in de 1,50m-rubriek met de hoofdprijs vandoor op de Oldenburger Loiza. Op de meet kwam Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable maar een halve seconde te kort. Peder Fredricson en H&M Zaloubet volgden op de derde plaats met een tiende achterstand.

De elf barrage klanten gingen er echt voor. En dat er hard gereden werd bewees Wout Jan van der Schans. Hij was met Capetown (v. Oklund) in 39,96 seconden met afstand de snelste, maar moest een springfout incasseren. Hij belandde op zevende plaats.

Pieter Clemens had toen al een tijd neer gezet van 41,16 seconden met de tienjarige Lord Pezi-merrie Loiza. Die tijd werd door de andere foutlozen niet meer verbeterd ondanks de verwoede pogingen. Leopold van Asten zag aan de rit van Van der Schans hoe snel het kon gaan, maar finishte met de Chacco-Blue-dochter VDL Groep Miss Untouchable in 41,64 seconden net achter Clemens.

Ook de de zilveren medaille winnaar van Rio, Peder Fredricson, die vlak na Van Asten kwam, was een fractie te langzaam. Hij klokte een tijd van 41,79 seconden met H&M Zaloubet (v. Maloubet De Pleville).

Manuel Fernandez Saro uit Spanje reed met U Watch (v. President) de vierde tijd (41,98) en Peter Olthof maakte de top vijf vol op de Holsteinse merrie Doma Sue (v. Dollar du Murier).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Van Asten komt net te kort in Rabobank Prize
  1. 1

    Leopold had de overwinning op zak in de laatste lijn,maar daar gebeurd weer hetzelfde als altijd gaat hij terug rijden.
    Hij had dit zeker verdiend om te winnen.