Van Asten op het podium in Zürich, Van Gogh wint

Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In een sterk deelnemersveld is Leopold van Asten in het Zwitserse Zürich vanmiddag op de derde plaats geëindigd in een 1,50 over twee fasen. Hij kwam een kleine seconde tekort om Marco Kutscher en de KWPN-hengst Van Gogh (v. Numero Uno) van de eerste plaats af te houden. Lorenzo De Luca nestelde zich op plaats twee.

In de tweede fase stuurde Van Asten de Oldenburgs-gefokte merrie VDL Groep Miss Untouchable foutloos rond in 32,94 seconden. Daarmee kwam de Chacco Blue-dochter net niet aan de 32,02 seconden die Kutscher en Van Gogh even daarvoor op de teller lieten noteren.

De Luca

De Luca zette als laatste starter alles op alles om de leiding over te kunnen nemen. Hij zadelde voor deze rubriek de tienjarige Heartbreaker-dochter Halifax van het Kluizebos. Even leek het er op dat hij daadwerkelijk sneller was dat Kutscher, maar kwam uiteindelijk net iets meer dan een tiende van een seconde tekort.

Balk voor Van der Vleuten

Echo de Laubry (v. Virus de Laubry) eindigde onder Denis Lynch op de vierde positie. Met 33,10 seconden was de Ierse ruiter een fractie sneller dan Max Kühner en Electric Touch (v. Untouchable Z).

Maikel van der Vleuten en Salomon (v. Stolzenberg) kregen een balk in de eerste fase.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.