Ga naar hoofdinhoud

Astrid Langeberg: ‘Downtown fietste er super doorheen’

Astrid Langeberg, hier met Downtown. Foto: PIM Photo's
Astrid Langeberg beleefde vandaag een succesvolle dag op de Subtopwedstrijd in Aalsmeer. Met Downtown (v. Uptown) won ze de Prix St. Georges met 68,75% wat ook de hoogste dagscore betekende. Daarnaast reed ze Hertenhof's Dolichos (v. Westpoint) op zijn tweede wedstrijd in de Lichte Tour naar 64,34%. VSL/HMS Ferrington (v. Alexandro P), die Langeberg in mede-eigendom heeft, maakte onder Jordy van Wijnen met 66,47% het feestje compleet.

Astrid Langeberg en Downtown scoorden vooral hoge punten in het drafgedeelte. “Op wat kleine dingetjes na was het drafgedeelte foutloos. Ik ben niet zo snel tevreden maar Downtown fietste er super doorheen. We hadden veel 7,5-en en hij liep mooi naar boven “, vertelt Langeberg enthousiast.

Jolig

In het galopgedeelte liep de combinatie, die sinds vorig jaar de Lichte Tour uitkomt, wat punten liggen. “In de wissel van het zigzag-appuyement werd Downtown een beetje te jolig en we hadden een rommeltje in een wissel van een van de series. Maar Downtown is een super fijn beest en werkt altijd mee, echt een lekker paard. En de jury vond het een mooi beeld. Ik ben er super blij mee!”

Dolichos

Nadat de amazone vorige week met Dolichos debuteerde in de Lichte Tour, stond vandaag de tweede wedstrijd op het programma. “Hij liep een heel sterk drafgedeelte. We hadden geen grote fouten maar in de galop kan het nog beter en stiller”, zegt Langeberg over deze Westpoint-zoon die haar ouders als 2,5-jarige kochten.

Selecties NK

Met beide paarden rijdt de amazone volgende week de selectie voor het NK. “Downtown heeft al twee keer fijn internationaal gelopen en we gaan kijken hoe ver we in de selecties kunnen komen. Hopelijk wordt dat het NK, dat zou super leuk zijn. Dolichos gaat waarschijnlijk niet voor de winst maar wel voor de ervaring. Hij heel veel aanleg voor het hogere werk en is echt een paard voor de toekomst.”

Hoge verwachtingen

Ook Downtown lijkt veel potentie te hebben voor de Zware Tour. “Hij pakt het werk heel goed op en ik heb er hoge verwachtingen van.” Langeberg rijdt Downtown voor eigenaren Jan Frido Sijp en Daan Vrees en kan voorlopig over de ruin blijven beschikken. “Downtown is niet direct voor de verkoop. Als jong paard was hij nog niet zo makkelijk. Hij was angstig en had weinig vertrouwen maar ik had gelijk een klik met hem. Ik bof dat ik hem mag rijden en voor mij is het hartstikke leuk om te kijken hoe ver we kunnen komen. Het doel is om straks een keer de overstap te maken.”

Obladen en Ligthart delen tweede plek

De rest van de top vier lag heel dicht bij elkaar. Anneke Obladen met Future (v. Valdez) en Ilse Ligthart ruin Hero (v. Farrington) noteerden exact dezelfde score van 66,54% en deelden daarmee de tweede prijs. Jordy van Wijnen en VSL/HMS Ferrington volgden met 66,47% op de vierde plek.

Spierenburg wint Inter I

In de Intermédiaire I mocht Shelby Spierenburg het oranje lint ophalen. Haar proef met Champ (v. Oscar) werd beloond met 66,18%. Zoe Kuintjes en GG Desperado (v. Florencio) werden tweede met 65,81%. Op kleine achterstand met 65,74% werden Nakita de Boer en Eastend’s Coen (v. Sandreo) derde.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Valentijn van Weering baalt: ‘First doet het voor een 7, ik maak er een 6 van’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.