Ga naar hoofdinhoud

Bart Clarys drie Nederlanders de baas in eigen huis

Piet Raijmakers jr. hier met Amberlina. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De kwalificatierubriek voor de Grote Prijs in Lier was gisteren verdeeld in twee groepen. Nadat Tessa Hoeksema de eerste groep had gewonnen met Warandasj R (v. Karandasj), was het Bart Clarys die de tweede groep op zijn naam schreef op El Cid (v. Caesar Van De Helle). De Belg bleef in eigen huis drie Nederlanders voor waarvan Piet Raijmakers jr op een halve seconde tweede werd met de tienjarige Lord Z-zoon Van Schijndel’s Double Bee.

Halverwege de 1,40m-proef barstte de strijd los toen Piet Raijmakers op Van Schijndel’s Double Bee met een snelle ronde 60,92 seconden op het scorebord zette. De Brabander verbeterde de tijd van Aniek Diks met anderhalve seconde die op dat moment op kop stond met Winston Jumper R (v. Cantos). Diks zakte uiteindelijk naar de vierde plaats.

Raijmakers’ tijd stond niet lang want Bart Clarys snoepte er met de veertienjarige El Cid nog een halve seconde vanaf. Aan het einde van de groep deed Jarno van Erp op de Tygo-zoon Bon Giorno Go nog een poging om de Belg van de troon te stoten. Op de finish kwam Van Erp toch te kort, zijn 61,64 seconden was goed voor de derde plaats.

De Britse Julie Andrews maakte met de KWPN’er Ayrton IV de top vijf vol. Ayrton is net als Diks’ Winston Jumper R een zoon van Cantos.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.