Bart van der Maat: ‘Rolf-Göran is een meester tipgever’

Bart van der Maat - Cape Canaveral

In de medium tour finale op Equestrian Centre de Peelbergen bleef het zaterdagavond tot op het laatst spannend. Bart van der Maat stond geruime tijd aan de leiding in de barrage van het 1.40m totdat Ier Michael Duffy van leer trok en onder de 40 seconden dook. Toch zag Katrin Eckermann de kans met vernuftig bochtenwerk anderhalve seconde sneller te finishen.

11 van de 60 starts kregen een ticket voor het slotstuk van de Seacon Prix gebouwd door Kris van Gelder. Met Cape Canaveral (v. Cosmo-Pilot) liet Bart van der Maat als tweede starter de chronometer op 40 seconden rond stilstaan en was daarmee lang klassementsleider. Zijn werkgever, Rolf-Göran Bengtsson, kon de tijd met Casall-zoon Oak Grove’s Carlyle, door zeshonderdste meer op de teller niet kloppen. Toch bleek dat het sneller kon na de ultra vlugge rit van Talks Cheap en Michael Duffy. Als een na laatste starter vloog de Duitse Katrin Eckermann als een duveltje uit een doosje en stuurde de 11-jarige Azuro (v. Arpeggio) met verve rond naar de overwinning in 37.76 seconden.

Pupil verslaat meester
“Misschien moet ik maar stoppen”, grapt Rolf-Göran Bengtsson. De meester werd verslagen door zijn pupil, die enkel vol lof kan spreken over zijn werkgever. “Rolf is een meester in tips geven. Ik werk nu vier maanden voor hem en het loopt zo fijn. Het is een geweldig persoon om mee te samen te werken. Hij is niet van stuk te krijgen en de rust die hij overdraagt, daar heb ik veel profijt van. De communicatie loopt super, maar dan niet in het Zweeds. Daarin zeg ik vooral nog ‘En gång till’. Dat betekent nog een keer herhalen alsjeblieft”, lacht de nummer drie.

Retourtje
“Ik heb met dit paard de eerste paar maanden hard moeten werken om een team te vormen, het is nogal een aparte. Nu loopt hij hier drie dagen nul, dat is een derde plaats mooi genoeg”. Het was de tweede keer op zaterdag dat de in Duitsland gevestigde ruiter zich op mocht stellen voor de prijsuitreiking. Eerder op de dag reed hij naar de zege in de Youngster Tour met Indoctro-telg Iron Man. “Dat ik nu samen met Rolf op concours kan is helemaal top. Ik hoop dan ook dat hij nog lang niet stopt. We werken nu rustig toe naar de tour in Oliva om daar verder een plan voor de zomer te trekken. Ik ga op stal niet alleen over de planning, maar ik weet nu al dat we hier in de Peelbergen terugkomen. Er staan nu ook weer mooie parcoursen en alles is top voor elkaar.”

Bron: persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.