Bartle vormt team met Richard Waygood

De nieuwe Britse bondscoach eventing, Chris Bartle, gaat een team vormen met de man die de afgelopen zeven jaar de teammanager en chef d’equipe van het Britse dressuurteam was, Richard Waygood. Bartle is afgelopen vrijdag door British Eventing aangesteld als bondscoach, Horse & Hound meldt nu dat ‘Dicky’ Waygood zijn team manager wordt.

Voor Richard Waygood, een voormalige eventingruiter en ‘riding master’ van de House Hold Cavalry, gaat een levenslange ambitie en droom nu in vervulling. Met de benoeming van Chris Bartle, die in Duitsland zeer succesvol was als assistent-bondscoach, en de vorming van het duo met Waygood wil British Eventing de van oudsher in Groot-Brittannië immens populaire, maar de laatste jaren nogal ingeslapen sport nieuwe impulsen geven.

Meer horse power

“Er moet een meer op maat gemaakte focus komen, met meer aandacht voor humane en hippische wetenschap”, aldus British Eventing. De organisatie wil de collectieve ‘horse power’ in Groot-Brittannië een zetje in de rug geven.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.