Ga naar hoofdinhoud

Bas Moerings KNHS-kampioen M: ‘Als ik wijs, dan gaat hij al’

Bas Moerings, hier met Fasther Foto: Jeroen Spoolder www.spoolder.net
Met een mooie snelle foutloze barrage is Bas Moerings KNHS Indoorkampioen springen in de klasse M geworden. Moerings reed bij deze gelegenheid de door de familie gefokte Hervesther. Moerings reed bij deze gelegenheid de door de familie gefokte Hervesther (v. Elvis ter Putte).

Van de 50 combinaties die van start gingen in de klasse M, kwamen er twaalf in de barrage. Vijf van hen bleven daarin foutloos, met als snelste dus Bas Moerings. De allersnelste tijd in de barrage kwam op naam van Eddie Brinkman, maar hij kreeg een fout op de laatste hindernis.

Familietraditie

Vader Geert Moerings is al jaren een veel geziene en succesvol ruiter op de KNHS Indoorkampioenschappen. Nu kon hij genieten van de winnende rit van zoon Bas. Later vandaag komen beiden trouwens nogmaals in actie in het ZZ-springen.

De 18-jarige Bas Moerings prijst de kwaliteiten van zijn paard. “Hij is voorzichtig en heel makkelijk te sturen en te draaien en hij heeft echt een super karakter. Het is echt een heel slim paard en hij denkt altijd een pas vooruit, als ik naar de hindernis wijs, dan gaat hij er al naar toe. Het is een nakomeling van Elvis ter Putte uit een merrie waar ik 1.45m mee gereden heb. Dat was echt mijn top-leerpaard en ik denk dat deze nog iets beter is.”

Moerings komt later vandaag nogmaals in actie tijdens het ZZ-kampioenschap en heeft ook voor later in het jaar nog voldoende plannen. “Ik hoop dit jaar nog een paar grotere wedstrijden te rijden en in ieder geval in Mierlo het NK Young riders”

Bekijk de winnende rit hieronder:

A post shared by KNHSNederland (@knhsnederland) on

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap M-springen om de Nederlandse Loterij prijs
1. Bas Moerings (Roosendaal) – Hervesther, 0/0 – 32.48 sec
2. Petra van Dijck-Claessens (Venray) – Gantira, 0/0 – 33.34 sec
3. Cheyenne van Gog (Deurne) – El Salvador, 0/0 – 34.69 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: KNHS / Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.