75,29% bij ZT-debuut Expression en Diederik van Silfhout Exclusief

Diederik van Silfhout en Expression Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bijna een jaar geleden verscheen de KWPN-hengst Expression (v. Vivaldi) voor het laatst in de ring onder Diederik van Silfhout. De bruine hengst van familie Van Norel won toen de KNHS indoor titel in de Lichte Tour. Na elf maanden thuis oefenen waagde Van Silfhout vandaag de overstap naar de Zware Tour. Paardenkrant-Horses.nl was er bij en maakte een opname van de proef (zie onder), die werd beloond met 75,29%. 

Van Silfhout schreef Expression bij in de gecombineerde Zware Tour-rubriek (Intermédiaire II, GP U-25 en Grand Prix) op de Subtopwedstrijd in Bunschoten-Spakenburg. De nu negenjarige Expression, door eigenaar Van Norel zelf gefokt uit een Vincent-merrie, liep hier zijn allereerste Intermédiaire II-proef, die werd beloond met de winnende score van 75,29%.

Tevreden ruiter

Van Silfhout was zelf erg tevreden over het optreden van de bruine hengst. “Vorige week heb ik de Intermediaire II in Ermelo nog doorgereden onder toeziend oog van Rien van der Schaft. Dat ging zo fijn dat ik daarom besloten heb hem vandaag te starten”, vertelt de ruiter. “Hij liep de proef gemakkelijk door, maar is er nog iets groen en onwennig in. De passage ging erg goed en de piaffes ook. In de tweede kregen we een klein hakkeltje, maar hij bleef toch mooi doorgaan.”

Nog geen planning

Wanneer het Grand Prix-debuut gemaakt wordt, staat volgens Van Silfhout nog helemaal open. “Misschien dat ik eerst nog een keer een oefenwedstrijd in bijzijn van Rien in Ermelo rijd. We hebben geen haast en Expression hoeft niet veel proeven te lopen om ervaring op te doen, maar hij moet natuurlijk wel goed de Grand Prix doorlopen voordat ik die start”, aldus Van Silfhout.

Hoogste GP-score voor vader Van Silfhout

De hoogste Grand Prix-score in Bunschoten-Spakenburg was voor Diederiks vader Alex van Silfhout. Hij stuurde Zep (v. OO Seven) naar 70,60%. In de gecombineerde Lichte Tour/young rider-rubriek was de winst voor Esmee Donkers met Chiara (v. Sir Donnerhall). Dit duo kwam uit op 71,18%.

Marian Dorresteijn wint twee keer ZZ-Zwaar

KWPN-hengstenkeuringscommissielid Marian Dorresteijn won beide ZZ-Zwaar proeven. Ze deed dat op de rug van de zelfgefokte Enjolien (v. Jazz) met respectievelijk 66,36% en 65,86%.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op 75,29% bij ZT-debuut Expression en Diederik van Silfhout
  1. 1

    Als ik naar deze video kijk krijg ik de indruk dat Diederik van Silfhout één van de weinigen is die weet waarover het gaat en er ook naar traint. Hopelijk kan hij de volgende generatie meeslepen in deze richting.Deze week bekeek ik nog eens wat video’s van recente wedstrijden en zag meestal combinaties die karikaturen waren van wat dressuur zou moeten zijn. Nml een ontspannen en niet geforceerd paard met harmonische bewegingen en een ontspannen ruiter in harmonie als geheel met zijn paard. Kortom goed paardrijden.Diederik van Silfhout is een lichtpunt tussen al diegenen die zich de experts wanen.Er is dus hoop. Gewoon mijn mening.vr gr EC.