Ereronde op Wolvega voor meest verdienende draver van de wereld

Gisteren werd er op de drafbaan Victoria Park in Wolvega onder grote publieke belangstelling afscheid genomen van de topdraver Timoko. Met een totaal van meer dan vijf miljoen euro aan prijzengeld is Timoko de meest verdienende draver van de wereld. Vorige week liep hij in het Franse Cagnes sur Mer zijn laatste race en sloot zijn carrière af met een overwinning. Gisteren maakte hij voor zijn fans nog een ereronde.

Voordat Timoko, die voor dertig procent in eigendom is van de Nederlandse fokkers en voor de rest van zijn trainer Richard Westerink, zijn laatste ereronde op de drafbaan maakte konden zijn fans met hem op de foto.

Onder de indruk

Westerink was onder de indruk bij de presentatie van zijn kampioen. “Natuurlijk had ik had nog veel liever gezien dat Timoko zou kunnen starten op Wolvega, maar dat zit er niet in. Zijn laatste koers, afgelopen zaterdag in Cagnes sur Mer, was een geweldig afscheid. Het is mooi geweest zo”, aldus Westerink.

Hoefijzers eraf

Hoefsmid Wiebo Zwarteveen uit Nijeholtwolde deed Timoko de ‘schoenen uit’. Dat als symbool dat het paard na zijn vele races nu mag rusten. Na afloop overhandigde de smid Timoko’s ijzers aan zijn trainer.

Vernoemd

De lounge op drafbaan Wolvega is vernoemd naar de draver. Voortaan is het de Timoko Lounge.

Bron: Stellingwerf

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.