Belgen de baas op eigen bodem

Kim Emmen hier met Ventje. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met acht combinaties in de top tien van de 1,35 m over twee fasen toonde België zich oppermachtig op CSI Mechelen. Kim Emmen zette het beste resultaat voor Nederland neer. Zij reed Cibalia (v. Numero Uno) naar de zevende plaats.

Emmen was de enige Nederlander die foutloos bleef in de eerste fase. In de tweede fase kwam ze in 28,76 seconden over de finish, maar was daarmee niet opgewassen tegen de 25,60 seconden die winnaar Patrik Spits op de teller zag verschijnen.

De Belg was met zijn zevenjarige Bamako de Muze-dochter Bellissimo Z net geen volle seconde sneller dan Vincent Lambrecht en Bogota (v. Balou du Rouet). Catherine van Roosbroeck mocht met Imperatrice van de Donckhoeve (v. Lord Z) als derde opstellen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.