Ga naar hoofdinhoud

Belgen gaan aan de leiding op EK Junioren

Gilles Thomas (Indiana van het Kapelhof) en Simon Morssinkhof (Gines van de Klunderd) bekleden momenteel de eerste twee plaatsen op het EK Junioren. Na een eerste omloop rechtstreeks tegen de klok, bleken beide Belgen de snelste van het hele pak. Verder in de top twaalf zijn er nog twee Belgische combinaties te vinden, namelijk Zoe Conter en Arnaud Gaublomme.

Een uitstekende start dus van onze zuiderburen met enkel foutloze omlopen. Ook de Nederlanders kenden net als bij de Young Riders een prima begin van dit kampioenschap. Veronique Morsink is voorlopig vijfde na een niet-foutloze, maar wel bliksemsnelle rit met Dakina II.

Voor Lars Kersten is er een negende plaats weggelegd in het tijdelijke klassement met Dobbey. Niels Kersten en Carefull op hun beurt opteerden voor een trage, foutloze ronde, waardoor ze op dit moment niet verder komen dan plaats zesentwintig.

Het EK in Millstreet duurt nog tot het einde van deze week. Naast de Junioren werken ook de Children en Young Riders er hun EK af. Alles is live te volgen via clipmyhorse.tv.

Uitslag

Indiana van het Kapelhof aan het werk op het Belgisch Kampioenschap voor zevenjarigen vorig jaar:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.