België krijgt er een nieuwe CSI5* bij in Waregem

Op de Belgische wedstrijdkalender over 2018 prijkt de naam van een nieuw vijfsterren springconcours. In Waregem wordt het nieuwe evenement gehouden en is een mooie vervanging voor het weggevallen CSIO5* van Lummen. Zo houden de zuiderburen vijf 5*-CSI’s het komende jaar.

Antwerpen, Knokke Hippique, Stephex Masters (Brussel) en de wereldbekerwedstrijd in Mechelen worden in 2018 vergezeld van de nieuwkomer op 5* niveau in Waregem. De organisator van Jumping Antwerpen zal in het najaar de internationale wedstrijd daar organiseren.

CICO Waregem

De Belgische stad is al jarenlang bekend van de internationale eventingwedstrijd op 3* niveau met de Nations Cup. Komend weekend trekken de eventingliefhebbers weer naar Waregem waar ook het Belgische kampioenschap voor eventingruiters wordt gehouden.

Nog twee 4* wedstrijden

Naast de vijf 5* springwedstrijden staan er volgend jaar twee 4*-wedstrijden op de kalender in Luik en Zandhoven. Daarnaast zijn er verschillende 3*-evenementen en de tours in Lier, gevolgd door outdoor ‘spring tours’ events in Bonheiden en Lanaken. Tijdens de zomermaanden is er weer het Knokke Summer Circuit.

Bron VLP/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.