Ga naar hoofdinhoud

Belgische Junioren winnen Nation Cup in Fontainebleau

Een spannende strijd in het Franse Fontainebleau. 52 deelnemers uit maar liefst 13 verschillende landen kwamen aan de start in de CSIOJ Nation Cup. De overwinning kwam in handen van België. Het team van Rik Deraedt dat bestond uit Maartje Verberckmoes, Thibeau Spits, Thibault Philippaerts en Simon Morssinkhof namen met een totaal van 113,31 seconden en 4 strafpunten de overwinning mee naar huis.

Thibault Philippaerts was het enige Belgische teamlid die beide rondes foutloos bleef. Hij stuurde Cataleya 3 (v. Cachas) kundig, beheerst en snel door het pittige parcours. Met 113,31 seconden en 4 strafpunten was de eerste plaats voor de Belgen. De Ieren volgde op de tweede plaats. Met een totaal van 114,29 seconden en 4 strafpunten. Plaats drie is voor Duitsland, die met een totaal van 114,38 seconden die Ieren nipt voor moesten laten gaan.

Vele Belgische Junioren zorgen voor overwinning

De Belgische coach Rik Deraedt laat weten blij te zijn met dit resultaat. ”Het is een geweldige sport, maar het was allemaal heel dichtbij, de top drie van vandaag waren alle drie bij de shoot-off. Mijn team is een team dat al ervaring heeft en daarnaast hebben wij het geluk dat wij in België veel junioren hebben, waardoor wij regelmatig bij de landenwedstrijden aanwezig kunnen zijn.’ Aldus, Deraedt.

Nederland

De Nederlanders kwamen ook aan de start, maar bleven niet foutloos. Het team dat bestond uit Mel Thijssen met Enrique (v Tangelo van de Zuuthoeve), Paris Morssinkhof met Bayamo (v. Balou du Rouet), Tom Schellekens met Camilly Z (v. Crown Z) en Rowen van de Mheen met Q Verdi (v. Verdi) bleven steken op de negende plaats. Mel Thijssen legde twee foutloze rondes af, maar de andere combinaties maakten in beide rondes springfouten.

Bekijk de volledige uitslag hier

Bron L’Eperon Paardenkrant/Horsesnl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.