Belofte van Werth aan Winter-Schulze: ‘Goud in het ziekenhuis’

Podium WEG 2018 Grand Prix Spécial: 1 Isabell Werth, 2 Laura Graves, 3 Charlotte Dujardin Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Madeleine Winter-Schulze (77) viel donderdag na de landenwedstrijd in de stallen en brak daarbij haar been. De goede fee van de Duitse ruitersport was er daarom gisteren niet bij om Isabell Werth met haar merrie Bella Rose (v. Belissimo M) individueel goud te zien winnen in de Grand Prix Spécial. “We moeten een beetje opschieten”, grapte Isabell Werth tijdens de persconferentie, de nu negenvoudig Wereldkampioen had namelijk nog een belofte in te lossen: goud tonen in het ziekenhuis. 

De breuk van Winter-Schulze is niet gecompliceerd maar vanwege haar leeftijd moet de 77-jarige Berlijnse een weekje in het ziekenhuis blijven. Winter-Schulze kan dus helaas de kür van de merrie, waarin ook zij al die tijd is blijven geloven, niet ter plaatse zien.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.