Ga naar hoofdinhoud

Bertram Allen verslaat Whitaker in laatste seconde

John Whitaker is de te kloppen man in Hong Kong, dat is duidelijk. Pas in de laatste rit werd de ervaren Brit naar de tweede plek verwezen door Bertram Allen. "Ik had niets te verliezen en moest er vol voor gaan", verklaarde de jonge Ier na afloop. Maikel van der Vleuten werd fraai vijfde.

De Longines Speed Challenge, de met 95.000 dollar gedoteerde wedstrijd tegen de klok met 21 deelnemers was in drie kwartier afgewerkt. John Whitaker kwam als zevende ruiter aan de start en mocht wederom plaatsnemen in de pompeuze winnaarsstoel, de plek waar hij de hele ochtend al gezeten had. En ook nu mocht hij daar lang blijven zitten. Zoals de Britse commentator zei: “Beating Whitaker is possible, but it is not going to happen.” Hij had het mis. Bertram Allen kwam als laatste de ring in en wist in een uitgekiende ‘alles of niets’ rit met Quiet Easy 4 de tijd van Whitaker met 0,61 seconde te verbeteren. Zijn tweede overwinning in twee dagen.

Whitaker zette met Lord of Arabia een foutloze rit neer in een tijd van 58,64 seconden en daar hadden zijn concurrenten een flinke kluif aan. Patrice Delaveau kwam met Ornella Mail HDC nog in de buurt, maar in de jacht naar een snellere tijd maakte hij een springfout en eindigde op de vierde plaats. Pius Schwizer hield de balken in de lepels met Balou Rubin R en kwam in 60,33 seconden over de finish en greep de derde plaats.

Maikel van der Vleuten zadelde de veertienjarige Kisby voor deze proef. Met scherpe wendingen en uitgekiende lijnen kwam Maikel toch nog tekort. Een tijd van 60,73 bracht hem naar plek vijf.

Bekijk hier de volledige uitslag

Bron: paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.