Ga naar hoofdinhoud

Bertram Allen: ‘Ik ben zeer teleurgesteld’

Exclusief
Gisteren maakte de Ierse bondscoach Robert Splaine bekend dat Greg Broderick met MHS Going Global (v. Quidam Junior) de individuele startplek van Ierland op de Spelen in Rio gaat invullen, tegen alle verwachtingen in. Bertram Allen, momenteel nummer tien op de wereldranglijst, wil er niet veel over kwijt: "Ik ben zeer teleurgesteld." 

Broderick is momenteel nummer 252 van de wereldranglijst. Ook Denis Lynch en Cian O’Connor staan boven hem op de wereldranglijst, maar zijn niet geselecteerd.

Allen, Lynch en O’Connor reageerden positief op Broderick’s selectie. Maar de man op wie de keuze viel gaf toe dat hij direct na het bericht dat hij geselecteerd was contact opnam met Bertram Allen, de ruiter die nota bene met zijn hoge klassering op de wereldranglijst een individueel olympisch startbewijs voor Ierland had verzekerd.

“Hij verdiende de plek, en ik voel me erg rot voor Bertram”, aldus Broderick. “Als ik in zijn schoenen zou staan zou ik ook teleurgesteld zijn. Ik hoop dat hij nog vele Olympische Spelen mee mag rijden.”

Broderick is zich bewust van de druk die de selectie met zich meebrengt, maar is klaar voor de reis naar Brazilië. “Het is een grote eer om deze kans te krijgen. Ik geloof dat MHS Going Global één van de beste paarden in de wereld is op dit moment. Ik hoop dat ik Ierland trots kan maken!”

Niet verwacht

Superster Bertram Allen maakte de individuele startplek mogelijk door zijn goede resultaten, maar komt dus niet aan start in Rio. “Ik ben zeer teleurgesteld en had dit niet verwacht”, vertelt de Ier. Hij onthoudt zich van verder commentaar. Op zijn Facebook-pagina deelde gisteren hij een bericht van de Ierse sportwebsite Balls.ie:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Newstalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.