Bianca Schoenmakers sterk van start in Bonheiden

Bianca Schoenmakers met Daylight. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Nederlandse combinaties zijn goed van start gegaan op het internationale 2* en 3* concours in het Belgische Bonheiden. Bianca Schoenmakers pakte in de openingsrubriek voor 7-jarigen de tweede plek met F-Ninjo (v. Napels ) door een foutloze barrage te rijden in 28.75 maar moest de winst overlaten aan Rik Hemeryck met Cassamoon (v. Casall ASK) die finishte in een tijd van 28.15.

Marlon Modolo Zanotelli sloot aan op de derde plek met VDL Friso SMH (v. Bugatti) en zorgde daarmee voor een extra Nederlands tintje in de topdrie met dit paard van de VDL Stud. De combinatie kwam op 29.47 door de finish. Lars Kersten en Kevin Olsmeyer pakten ook nog prijzengeld mee. Kersten eindigde als zesde met Kaddee van de Knuffel (v. Cassini II) en Olsmeyer als achtste met de AES-geregistreerde Filemon (v. Clinton).

1.40m

De belangrijkste proef van de dag was het CSI 3* 1.40m over een tweefasenparcours. Hierin mochten maar liefst 51 van de 74 gestarte combinaties van start in de tweede fase. De Belgische ruiters waren hierin ijzersterk en bezetten de helft van de toptien. Gilles Thomas en de twaalfjarige Caretina (v. Caretino) bleken de snelsten en wonnen de rubriek in een tijd van 26.94. Abdel Saïd en de NRPS-gefokte Beauminka (v. Jodokus) waren goed voor de tweede plek en eindigden nipt voor Thierry Goffinet met Jonsaunier van de Dwergse Hagen (v. Vertigo Saint-Benoit) .

Daan van Geel was in deze rubriek de beste Nederlander. De ruiter reed Djam (v. Canturano) – waarmee hij onlangs nog derde werde in de GP van Roosendaal – naar de vijftiende plek.

Bekijk hier alle uitslagen van het concours

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.