Bianca Schoenmakers tweede in Medium Tour Final

Bianca Schoenmakers, hier met Appetjoek Carinjo.

In Roosendaal eindigden vandaag Nederlanderse ruiters in de top drie van verschillende rubrieken. In de Medium Tour-finale over 1,40 meter was Bianca Schoenmakers de beste Nederlandse met plaats twee. Jarno van Erp hield zijn goede vorm van gisteren vast en won met Zadonis (v. Lupicor) de Puissance Prix over 1,30 meter. In de 1,35 m-rubriek zette Paul van Wylick met een derde plaats het beste resultaat neer. 

Schoenmakers bleef met Dha Dha Hdh, een Douglas-dochter, voor op haar Nederlandse collega’s Sanne Thijssen en Glenn Knoester. De amazone was in de barrage goed op weg naar de overwinning, maar kwam met 36,48 seconden op de teller net drie honderdste van een seconde tekort om Duitser Gudrun Patteet en Sea Coast B52 F Z (v. Bamako de Muze) te verslaan.

In een tijd van 37,24 seconden finishte Thijssen met Celine M Z (v. Crusador) foutloos en was daarmee Knoester en Clint Easter (v. Clinton) twee seconden te snel af.

Derde plaats Van Wylick

Paul van Wylick verrichte goed werk in de Rofianda Prix. Hij zadelde de negenjarige merrie Cantate (v. Cantos) en kwam in de barrage foutloos over de finish in 29,10 seconden. Daarmee bleef hij niet heel veel achter op nummer één, de Zweed Niclas Parmler en de KWPN-gefokte VDL Groep Ernest (v. Diamant de Semilly), die rondkwam in 28,73 seconden.

Plaats twee was voor de Britse Nicole Pavitt en Unesca (v. Cassini II).

Tweede overwinning Van Erp

Van Erp kreeg in de 1,30 m-rubriek het meeste concurrentie van Lisa Bongers. Zij was met de Triomphe-dochter Arselina een kleine twee seconden langzamer dan Van Erp.

Schoenmakers eindigde in dit parcours, direct verreden op tijd en fouten, net naast het podium. Dit deed ze met E Vincent Hdh (v. Numero Uno).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.