Billy Twomey en Diaghilev winnen opnieuw Grand Prix van Liverpool

Billy Twomey, hier met Diaghilev. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Met een geweldige barragerit schreef Billy Twomey op de Vangelis S-zoon Diaghilev voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Liverpool op zijn naam. De Ier overtroefde de tijd van William Whitaker met anderhalve seconde. Twomey reed zijn landgenoot Michael Duffy zelfs op ruim drie seconden. Door een springfout van Captain Cooper viel Sanne Thijssen buiten de barrage en de prijzen.

Tien combinaties gingen in de barrage van de Grand Prix de strijd aan. Al vroeg kwam William Whitaker aan de leiding. De neef van John en Michael Whitaker had zijn nieuwe aanwinst Utamaro D’Ecaussines onder het zadel. In september nam William de teugels over van Joe Clee. Met de zoon van Diamant de Semilly zette Whitaker 38,79 seconden op het scorebord.

Spectaculair

Alleen Billy Twomey verbeterde het resultaat van William Whitaker op spectaculaire wijze. Zeer kort draaiend en met een enorme snelheid over de laatste lijn haalde de Ier nog eens anderhalve seconde van de tijd af. Twomey en Diaghilev zetten de klokken stil op 37,32 seconden. De combinaties die volgden kwamen niet meer in de buurt en Twomey won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Liverpool.

Duffy op drie

Michael Duffy op de Berlin-zoon Belcanto Z reden de derde tijd van 40,55 seconden. De vierde foutloze in de barrage was Robert Smith met Bavi (v. Balou Du Rouet). Tobias Meyer pakte de vijfde plaats met Cathleen 28 (v. Cordobes). De Duitser was de snelste vierfouter.

De springfout van de Namelus R-zoon Captain Cooper hield Sanne Thijssen buiten de prijzen. De dertiende plaats leverde net geen prijzengeld op.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.