Blair Castle geeft fout toe, Matthew Heath winnaar CIC3*

In een officiële verklaring heeft de organisatie van de Blair Castle International Horse Trials toegegeven dat er een fout is gemaakt in de einduitslag van de korte 3*-wedstrijd. Na bestudering van videobeelden van het afsluitende springparcours bleek winnares Harriet Wright niet één maar twee springfouten te hebben gemaakt met haar paard Ngong Hills (v. Fleetwater Opposition).

Harriet Wright kreeg na haar springparcours met Ngong Hills door de jury maar één afgeworpen balk aangerekend en werd op 28 augustus als winnares gehuldigd van de korte 3* van Blair Castle. Later bleek, na het zien van videobeelden, dat de juryleden het mis hadden, Wright had twee springfouten gemaakt. De Britse amazone heeft zelf contact gezocht met de organisatie toen ze de video van haar springparcours zag. Ze was zich op de dag zelf niet bewust van de twee springfouten.

0.1 verschil

Door deze fout zou Wright achter haar landgenoot Matt Heath zijn geëindigd met 0.1 verschil. Heath stond met zijn Ierse paard Cooley Lord Lux (v. Lux) tweede na de cross in het klassement.

Financiële vergoeding voor Heath

Omdat, volgens de FEI reglement, de fout te laat is ontdekt, blijft de einduitslag staan. Matthew Heath en Cooley Lord Lux’s eigenaar, Hazel Livesey, zijn op de hoogte gebracht en hebben naast de verontschuldigingen een financiële vergoeding geaccepteerd van de Blair Castle Horse Trials.

Bron Grandprix-replay.com

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Blair Castle geeft fout toe, Matthew Heath winnaar CIC3*
  1. 1

    Kijk, dàt is sportiviteit!