Blessure staat deelname Tryon Schut-Kery en Sanceo in de weg

Sabine Schut-Kery en Sanceo maken dit jaar geen kans op een plaats in het Amerikaanse team voor de Wereldruiterspelen in Tryon. De San Remo-zoon is geblesseerd geraakt en hoewel de ruin groen licht kreeg van de dierenartsen, is de tijd tot aan de Wereldruiterspelen te kort voor een optimale voorbereiding. De ruin verblijft gedurende zijn herstelperiode in de Verenigde Staten.

“Het is een teleurstelling me terug te moeten trekken voor de Wereldruitrspelen. Sanceo is niet goed genoeg voorbereidt op de aankomende evenementen in Europa. Ik wil er zeker van zijn dat hij de benodigde tijd krijgt om weer helemaal goed in vorm te komen”, liet zijn amazone weten aan Eurodressage.

Graves naar drie Europese evenementen

De andere kandidaten die op de shortlist voor het Amerikaanse team staan, beginnen binnenkort aan een reeks van evenementen in Europa. De meeste van hen zijn gevestigd bij Jewel Court Stud in het Belgische Wuustwezel. Bondscoach Robert Dover liet aan Eurodressage weten dat medaillekandidaat Laura Graves nog deelneemt aan CHIO Rotterdam, in Leudelange en Aachen.

Sabine Schut-Kery en Sanceo, Intermediaire II in Ankum vorig jaar

Bron: Eurodressage

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.