Blue Hors Don Olymbrio krijgt elite status

Blue Hors Don Olymbrio. Foto: www.arnd.nl

Het Deense Warmbloed paardenstamboek heeft aan de in Nederland geboren hengst Blue Hors Don Olymbrio de elite status toegekend. De hengst werd gefokt door Jan Lamers uit Oss en heeft Jazz als vader en de Ferro merrie Olymbria als moeder.

Het Deense stamboek beslist elk jaar over de aanwijzing van de elite status. Dit jaar is de keuze gevallen op Blue Hors Don Olymbrio. Dat is gedaan op basis van zijn prestaties, zijn talrijke succesvolle nakomelingen en zijn positieve invloed op de fokkerij. De hengst wordt uitgebracht op het hoogste niveau in de dressuur. Zijn ruiter Daniel Bachmann Andersen won dit jaar bijvoorbeeld het zilver op het Deens Kampioenschap in de Grand Prix Special.

Blue Hors

De donkere vos Blue Hors Don Olymbrio werd in april goedgekeurd voor het KWPN. De hengst staat ter dekking bij stoeterij Blue Hors in Randbøl.

 

Bron: ridehesten.com

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.