Bo Dictus boekt eerste zege in KNHS-Hartog Lucerne Trophy

Bo Dictus was met haar pony Kelvin beste in de eerste wedstrijd van het seizoen van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy. In De Mortel haalde Dictus een mooie tweede plaats voor haar stijl en een vijfde in het onderdeel op tijd. Daarmee schreef ze de wedstrijd op haar naam. Hoge punten voor zijn rijstijl waren er voor Thijmen Vos en zijn beide pony’s.

De wedstrijdenreeks van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy is voor ponycombinaties in de klasse Z springen. De ruiters worden in het eerste parcours beoordeeld op de rijstijl en het tweede parcours is direct op tijd. De combinatie met de minste plaatsingspunten wint.

Over-all winst

In de Mortel haalde Bo Dictus met haar pony Kelvin de minste plaatsingspunten. Haar eerste parcours werd met 79 punten gewaardeerd door bondscoach Edwin Hoogenraat. Dat leverde haar de tweede plaats op. Een foutloze rit in de tijd van 43.49 seconden resulteerde in de vijfde plaats en de over-all winst. “Bo rijdt met veel natuurlijke aanleg. Rijtechnisch is er misschien nog wel iets te verbeteren, maar ze laat het er heel makkelijk uitzien. Bo heeft ook een hele goede pony”, vertelt bondscoach Edwin Hoogenraat, die als jurylid optrad.

Snelste

Liv Huijbregts eindigde als tweede met hetzelfde aantal plaatsingspunten. Ze was met haar pony Enzovoort de snelste foutloze en daarmee de beste van het tweede onderdeel. Met 74 stijlpunten in het eerste onderdeel eindigde ze op plaats 6.

Ruiterinstinct

Thijmen Vos reed zich met twee pony’s in de top van het klassement. Hij dankte zijn derde en vierde plaats aan hoge punten voor zijn manier van rijden. “Thijmen rijdt met veel gevoel en heeft al veel ruiterinstinct”, was Hoogenraat enthousiast. “Ik heb in De Mortel ruitertjes gezien waar ik als bondscoach in de toekomst veel plezier van kan hebben. Ze zijn elf, twaalf en dertien jaar oud en hebben nog wel begeleiding nodig. Als ze wat meer ervaring opdoen en ze dit jaar ook al naar internationale wedstrijden gaan, dan kunnen ze volgend jaar al heel goed mee gaan doen in de kaders en in landenwedstrijden bijvoorbeeld. Zeker als ze zich goed door ontwikkelen.”

Bron KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.