Bölting verslaat Klimke in nieuw concept indoor-cross Gahlen

In Duitsland werd het wedstrijdjaar 2018 geopend in het Westfaalse Gahlen. Op het nationale concours werd het nieuwe concept indoor-cross gepresenteerd. Niet de snelste ruiter won de wedstrijd, maar degene met de beste stijl. De ruiters werden beoordeeld door de voormalige Duitse bondscoach Martin Plewa. Vanessa Bölting werd de grote winnares, met haar twee paarden Carlson B 2 en Comtesse XI CH bleef ze Ingrid Klimke voor.

Vanessa Bölting reed haar beide paarden in de indoor-cross nieuwe stijl foutloos rond. Jury Martin Plewa beoordeelde de rit met haar 3*-paard Carlson B 2 (v. Chambertin) met een 8,5 en met de merrie Comtesse (v. Karacondo) scoorde Bölting 8,3.

Klimke de hoogste punten

Favoriet Ingrid Klimke had pech met haar rit op de Trakehner Parmenides (v. Sir Chamberlain). Plewa gaf de Europese kampioene een 8,7 voor de mooie ronde, maar Klimke kreeg 0,5 aftrek voor de balk die ze in het parcours opliep. De derde plek werd haar deel.

GP Gahlen voor Bettendorf

Ook de springruiters kwamen in actie in Gahlen. Charlotte Bettendorf won met de dertienjarige merrie Raia d’Helby de Grote Prijs. De dochter van Fergar Mail heeft de Luxemburgse pas sinds november onder het zadel. De merrie werd eerder gereden door Olivier Robert en Adrienne Sternlicht.

Eckermann op Verdi-dochter derde

De tweede plaats was voor Toni Hassmann met Channing L (v. Cornet Obolensky). Katrin Eckermann reed de KWPN-merrie F.C. Okarla (v. Verdi TN) naar de derde plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron St.Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.