Bordeaux met Isabel Freese naar EK

Isabel Freese met Bordeaux Foto Tanja Becker/Equitaris

Hoewel er nog geen officiële bevestiging is van de Noorse Hippische Federatie, is de kans groot dat Isabel Freese met de KWPN-hengst Bordeaux haar land zal vertegenwoordigen op de Europese kampioenschappen in Gotenburg eind augustus. Dit weekend was Freese met de hengst van Joop van Uytert en Paul Schockemöhle in Cappeln vierde in de Grand Prix en sleepte zo de kwalificatie voor het EK binnen. “De Noorse bond had een aantal wedstrijden aangewezen als kwalificaties en daar heeft ze de benodigde scores behaald”, vertelt Joop van Uytert aan Paardenkrant-Horses.nl

Bordeaux staat al enige tijd in de stallen van Paul Schockemöhle, die de hengst samen met Joop van Uytert in bezit heeft. Isabel Freese, die voor Noorwegen uitkomt, is de stalamazone van Schockemöhle. Zij nam de teugels over van Eva Möller die vorig jaar goed met de hengst presteerde in verkorte Grand Prix-proeven voor jonge paarden.

Populair

Bordeaux is zowel in Nederland als Duitsland erg populair en heeft – vooral bij de Duitse stamboeken – al een heel arsenaal aan goedgekeurde zonen. Zijn KWPN-goedgekeurde zoon Ferdeaux won dit weekend de WK-selectie onder Kirsten Brouwer en hij bemachtigde dan ook de ticket voor het WK in Ermelo.

Op zijn Facebookpagina toonde Joop van Uytert ook zijn tevredenheid: “Bordeaux en Isabel Freese gekwalificeerd voor het EK!”

Vierde in 4* GP Cappeln

Isabell Freese reed in Cappeln de tweede internationale wedstrijd met de United-zoon Bordeaux. Ze werd in de Grand Prix vierde met 68.360% en in de kür was het een derde plek. Twee weken eerder debuteerde Freese met de hengst in de internationale ring op de 4*-wedstrijd in Fritzens-Schindlhof. Hier werd ze zevende in de Grand Prix met 67.680%. Daarvoor had Isabel Freese al de nationale Grand Prix’ in Redefin en op Bonhomme gewonnen met percentages van 69,833% en 72,900%.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.