Ga naar hoofdinhoud

‘Bosty’ veruit de snelste in Madrid

Roger Yves Bost met Pegase du Murier. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
De openingsrubriek in de Wereldbekerwedstrijd vandaag in Madrid is overtuigend gewonnen door Fransman Roger-Yves Bost en zijn Pegase du Murier. De voormalig Europees kampioen reed zijn 12-jarige schimmel in de snelle tijd van 52,62 seconden over de finish van het 1,45 m direct op tijd.

Christian Ahlmann en veertienjarige ruin van Zangersheide Aragon Z hadden ruim twee seconden meer nodig om de eindstreep te passeren. Met een tijd van 54,20 seconden kon de Duitser het tweede geld opstrijken. De Britse Laura Renwick zette met Diamant de Semilliy-zoon Heliodor Hybris een tijd neer van 54,55 seconden en eindigde als derde. De Ierse Denis Lynch sloot met BWP-ruin Abbervail van het Dingeshof aan als vierde. Belg Pieter Devos en de voormalig wereldkampioen jonge paarden Equipharma Dax van d’Abdijhoeve maakten de top 5 compleet.

Het beste Nederlandse resultaat werd neergezet door Harrie Smolders en de achtjarige Cicero II. Met de dertiende plaats eindigde het duo net buiten de prijzen. Maikel van der Vleuten en Kisby liepen 4 strafpunten op en eindigden als 26ste.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.