Boyd Exell wint eerste wereldbekerwedstrijd voor IJsbrand Chardon

IJsbrand Chardon hier tijdens de wereldbeker finale 2016 in Bordeaux Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Het werd zojuist nog spannend in de Stuttgarter Schleyer Halle toen in de drive-off van de eerste wereldbekerwedstrijd van het nieuwe seizoen Boyd Exell vijf strafseconden opliep in de eerste marathonhindernis. Maar de regerend World Cup-kampioen stelde vervolgens orde op zaken en vloog in de snelste tijd over de finish. IJsbrand Chardon werd op vijf seconden tweede.

In de eerste ronde deed IJsbrand Chardon met zijn vierspan al goede zaken. In een mooie steil stuurde de Europees kampioen zijn vierspan foutloos door de poortjes. Hij bleef wel bijna een seconde achter de Duitser Georg von Stein die ook foutloos was, maar verwierf wel een plaats in de drive-off.

Tegen de stuurmanskunsten van Boyd Exell kon echter niemand op. De in Nederland wonende Australiër was met een afgeworpen balletje ruimschoots de snelste in de eerste omloop en mocht als laatste van start in de drive-off.

IJsbrand Chardon ging als eerste van start in de drive-off. Hij kreeg al vroeg een balletje, maar wist nog sneller rond te koersen dan in de eerste ronde en klokte inclusief de vijf strafseconden 137,20.

Georg von Stein was voor eigen publiek net iets langzamer dan Chardon en zette een tijd van 138,83 seconden op de klokken. Ook hij had een balletje van een kegel gereden.

Maar tegen Boyd Exell was ook in de drive-off geen kruid gewassen. In de eerste marathonhindernis kreeg Exell een fout en lag ongeveer op dezelfde tijd als Chardon. In het tweede gedeelte van de race maakte Exell veel tijd goed. De tweede marathonhindernis in het parcours ging zeer snel en hij finishte vervolgens in 132,14 seconden en bleef zijn concurrentie ruim vijf seconden voor. Boyd Exell haalde de volle mep wereldbekerpunten binnen en is goed onderweg om zijn wereldbekertitel te prolongeren.


Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.