Ga naar hoofdinhoud

Bram Chardon superieur in wereldbekerkwalificatie

Bram Chardon heeft na een fantastische rit in de uitverkochte Nekkerhal de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Mechelen op zijn naam geschreven. Bram bleef de Zwitser Jérôme Voutaz en Koos de Ronde voor en heeft met deze eerste zege in zijn wereldbekercarrière zijn ticket voor de finale zeker gesteld.

Na een sterke eerste omloop waarin Bram ook al de snelste tijd wist neer te zetten, hield hij onder de druk van Voutaz het hoofd koel in de winning round en eiste met een prachtige rit de overwinning voor zich op.

‘Tweede omloop meer op safe’

Bram Chardon: “In de tweede omloop reed ik meer op safe omdat zowel Koos als Voutaz foutjes hadden. Mijn paarden liepen heel goed, ik ben ook heel blij dat ik met mijn eigen paarden heb gereden. Ik had een paard van mijn vader mee kunnen nemen, maar dat heb ik bewust niet gedaan zodat ik de continuïteit in mijn span houd. Het span was heel aanvallend en niet moe, echt super. Mijn doel was de winning round te halen, het was zeker niet mijn tactiek om te winnen, maar uiteraard heel gaaf! Nu ben ik niet meer afhankelijk van wat andere rijders gaan doen in Leipzig, mijn finaleplaats is zeker.”
Bram Chardon volgt met zijn overwinning zijn vader IJsbrand op, die in 2016 de Wereldbekerwedstrijd in Mechelen won.

De Ronde: ‘Maximaal haalbare’

Koos de Ronde haalde als eerste starter in de winning round alles uit de kast, maar kon niet voldoende tempo uit zijn span halen en werd vandaag derde. Koos staat met nog één wedstrijd te gaan op de derde plaats in het Wereldbekerklassement en is evenals IJsbrand Chardon en Boyd Exell ook zeker van een startplaats in de finale in Bordeaux op 3 en 4 februari: “Ik ben happy met mijn derde plaats, dit was het maximaal haalbare van mijn huidige span. In de hindernissen verlies ik te veel snelheid, maar op de lange stukken zijn ze heel snel. Ik ga proberen voor de finale nog iets te veranderen aan mijn span om mijn kansen te vergoten,” aldus Koos de Ronde.

Parcoursbouwer Houterman bouwt ook WB-finale

De parcoursbouw in Mechelen was in de handen van internationaal level 4 parcoursbouwer Jeroen Houterman (Meterik), die onlangs werd aangewezen als parcoursbouwer voor de Wereldbekerfinale.

Klik hier voor de uitslag.

Klik hier voor de stand in de wereldbeker.

Bron KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.