Brash en Maher zetten Olympia op z’n kop Update

Scott Brash met Hello Forever. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Groot-Brittannië regeerde vandaag weer even over de golven. Scott Brash zette vandaag in London-Olympia – zonder z’n topprs Sanctos en Ursula – de wereldbekeromloop op zijn naam. Landgenoot Ben Maher eindigde op de tweede plaats. Als laatste starter in de barrage van 13 combinaties vergooide Marcus Ehning met Comme Il Faut zijn kansen.

De enige Nederlandse deelnemer, Harrie Smolders met Don VHP Z kon geen potten breken en dus ook geen wereldbekerpunten verzamelen. Negen strafpunten in de eerste omloop hielden de combinatie uit de barrage.

Nicola op het podium

Wel op het podium van deze mooie wedstrijd in de sfeervolle oude hal in het stadsdeel Olympia eindigde Nicola Philippaerts, die een briljante barrage reed met Harley van den Bischop (Dulf x Coronado).

Een lange en technisch zeer uitdagende jump-off wachtte het dertienkoppige veld dat streed om de Longines-euro’s en WB-punten. Drie scherpe draaien verlokten de ruiters ertoe om risico’s te nemen, twee daarvan waren zeer riskant.

Accuratesse

De haakse wending naar de dubbel vroeg om accuratesse en aan de korte zijde had de FEI haar eigen 1.60 m hoge steilsprong neergezet om de ruiters tijd te laten sparen dan wel balken omver te laten kegelen.

Vanwege de enorme risico’s maakten veel combinaties in het begin van de race springfouten, Ben Maher was de eerste die met lef reed én op Diva II (v. Kannan) foutloos bleef.

Geen Sanctos of Ursula

Eén na laatste starter Scott Brash had dit keer niet de beschikking over zijn toppers Ursula XII (die al een paar zware wedstrijden in de benen had) en Sanctos (die op rust staat). Maar winnen kan hij ook met Hello M’Lady. Op de Indoctro-dochter liet de Schot zien dat de wending naar de dubbel nóg korter kon en de draai naar de FEI-steil nóg scherper. Brash schaafde eentiende van een seconde van Mahers tijd af.

Winnende rit

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.