Ga naar hoofdinhoud

Breen wint na spannende strijd Grand Prix Opglabbeek

Aniek Poels met Barry White Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De barrage van de 2* Grand Prix van Opglabbeek leverde een spannende strijd op tussen de snelle ruiters Trevor Breen, Eric Lamaze en thuisruiter Pieter Clemens. Met 0,3 seconde voorsprong op Lamaze pakte de Ier Breen de hoofdprijs met Bombay (v. Lord Z). De Canadees bleef met zijn KWPN'er Chesney (v. Indoctro) op zijn beurt Pieter Clemens slechts 0,1 seconde voor. Aniek Poels was met haar negende plaats de beste Nederlandse.

Twaalf ruiters gingen in de barrage van de Grote Prijs van start. Voor Nederland hadden Aniek Poels en Lisa Nooren zich ook geplaatst. Beide amazones kregen een balk en moesten zich met een negende en elfde plaats tevreden stellen. Poels had de elfjarige merrie Coocanusa (v. Numero Uno) onder het zadel en Nooren kwam met de even oude Hocus Pocus de Muze (v. Tinka’s Boy) in de ring.

Zes ruiters binnen een seconde

De strijd om de hoofdprijs werd uiterst spannend. Zes ruiters snelden naar een tijd tussen de 40 en 41 seconden. Abdel Said met S I E C Captain Future Z (v. Chellano) en Guillaume Foutrier op Tchin de La Tour (v. Chin Chin) kregen beiden een balk en werden zesde en zevende.

Breen snelste

Trevor Breen was met de Lord Z-zoon Bombay razendsnel en klokte 40,01 seconden, daar kwam niemnad meer aan. Eric Lamaze kwam met de elfjarige KWPN’er Chesney tot 40,31, drie tiende langzamer. Pieter Clemens deed als laatste barragist met Calvino de Nyze Z (v. Calvaro) nog een ultieme poging op de overwinning, maar werd in 40,41 seconden derde.

Saro met KWPN’er Finn Lente safe naar vijfde plaats

Ook Breens landgenoot Cian O’Connor sprong op Clenur (v. Carinue) naar een tijd onder de 41 seconden, 40,69, goed voor de vierde plaats. De vijfde nulronde kwam op naam van de Spanjaard Manuel Fernandez Saro op de achtjarige KWPN gefokte Finn Lente (v. Gaillard de la Pomme).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Galop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.