Brils Darry Lou brengt Amerika winst in Nations Cup Spruce Meadows

Beezie Madden en Darry Lou (v. Tangelo van de Zuuthoeve) - Foto: still YouTube.com

De door Roelof Bril gefokte en opgeleide Darry Lou (v. Tangelo van de Zuuthoeve), een kleinzoon van Grote Prijzen-winnares Burggravin, bezorgde Amerika in Calgary gisteren de winst in de Nations Cup op Spruce Meadows. De negenjarige ruin, die dit voorjaar voor een miljoenenbedrag werd aangeschaft door Beezie Madden, was de snelste in de barrage die hij onder Madden moest lopen tegen Prince Royal Z MFS (v. Prince de Revel) met Pedro Junqueira Muylaert voor Brazilië. 

Darry Lou werd dit voorjaar aangeschaft door Madden bij de Mexicaan Alberto Aldana, die veel zaken doet met Bril. Dit is al de tweede Nations Cup-zege voor de Tangelo van de Zuuthoeve-zoon: in Dublin zat hij ook in het winnende Amerikaanse team. Eerder was er ook al succes in Calgary: deze zomer werd hij vijfde in de loodzware 5 sterren Grote Prijs als snelste vierfouter.

Drie keer nul

In de Nations Cup stelde Darry Lou met drie nulronden de zege voor de Verenigde Staten veilig. Daar was een barrage met Brazilië voor nodig. Beide landen stonden na de twee reguliere omlopen op 8 strafpunten, nadat Brazilië in de eerste ronde het streepresultaat voor de tweede ronde verloor door de eliminatie van Eduardo Menezes met Quintol (v. Quintender). Duitsland, dat een team op de been had gebracht op Spruce Meadows met Philipp Weishaupt, Holger Wulschner, Patrick Stuhlmeyer en Marco Kutscher, werd derde.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.