Van den Brink zegeviert in GP Sentower Park

Gisteravond eindigde Stefanie van den Brink nog op de vierde plaats met Merida in de kleine GP in Sentower Park, maar vandaag eiste de Nederlandse amazone in de Grote Prijs de zege op met de Ierse merrie van Metropole. Het duo was precies een halve seconde sneller foutloos aan de finish dan Abdel Saïd en ging er met de hoofdprijs vandoor.

Elf combinaties mochten zich zojuist melden voor de barrage van deze rubriek over 1,45-1,50m en daarvan kwamen er twee uit Nederland. Naast de winnares plaatste ook Wesley Mulder zich voor deze barrage met Darco-zoon Twister de la Pomme. De voshengst bleef foutloos, maar was met 40,61 seconden te langzaam voor een plek in de top drie en werd vierde.

Beste Belg

Saïd had de negenjarige Imke 111 gezadeld en liet de dochter van Der Senaat 111 in 39,71 seconden over de eindstreep galopperen. De Egyptische ruiter was met deze tijd op zijn beurt ook weer zowat een halve seconde sneller dan Christophe Vanderhasselt met Gino van de Vrunte. De Belg stuurde de Jokinal De Bornival-zoon in 40,19 seconden rond, goed voor de derde plaats en het beste thuisresultaat in de GP.

Top vijf

De top 5 werd compleet gemaakt door de thuisrijdende Dominique Hendrickx met Bacardi les Hauts. De ruiter was daarmee de tweede Belg in de top 5. De Belg liet de de tienjarige schimmelruin van Rexar Du Houssoit in 40,92 seconden finishen.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.