Britney Schut wint zowel junioren als young riders

Britney Schut, hier met Deco

Jeugdamazone Britney Schut had een goede dag zondag op de subtopwedstrijd in Oud-Beijerland. Met Deco (v. Painted Black) won ze de junioren en met What’s Up (v. Wie Weltmeyer) maakte ze een winnend debuut bij de young riders.

“De scores waren nog niet zo hoog met ruim 63% en 65%, maar toch ben ik blij met het resultaat. Ik geniet echt enorm van mijn paarden”, steekt Schut tevreden van wal.

Power
“Deco heeft zoveel power. Dat geeft echt zo’n ‘wow-gevoel’. Nu werd hij alleen echt te heet. Dan loopt hij wel heel ruig, maar kropt hij zich ook wat op. Op een gegeven moment werd een stoel hard verschoven. Dat was de druppel voor hem en toen schoot hij er in de uitgestrekte galop vandoor. Hij heeft na het NK een beetje vakantie gehad, maar ik heb hem nu best snel weer meegenomen. Hij heeft het echt nodig om veel mee te gaan naar concours. Als hij lang niet mee gaat dan wordt hij wat vervelend.”

Over de proef met What’s Up vertelt ze: “Hij laat op de stap punten liggen, maar ik heb wel heel fijn gereden. Een pirouette was niet zo mooi en na de uitgestrekte galop kwam hij iets teveel terug, maar verder ging het goed.”

Twee keer Sharon de Kok
In het ZZ-Zwaar waren de oranje linten voor Sharon de Kok. Met Daydreamer (v. Daidalos) noteerde ze 63,81% en 66,14%. Jeske Bouwman werd in beide proeven tweede met Enterprice (v. Ampère) met 63,57% en 64,79%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.