Britse commentatoren geven pluim aan outfit Nederlands team

Dressuurteam EK pony's met bondscoach Monique Peutz. Foto: Rijk Jan Pleijter

Er wordt regelmatig gediscussieerd en gesproken over de wedstrijdoutfits in de dressuursport. In de laatste jaren is er veel veranderd en zijn andere kleuren en details aan rijjasjes toegestaan. Op het Europees kampioenschap in Bishop Burton raakten de commentatoren niet uitgesproken over de outfit van het Nederlandse team.

Daar waar de Britten nog wat behoudend zijn wat betreft de veranderingen aan hun rijjasjes, zijn de Nederlanders dat totaal niet. “Het is leuk dat de FEI-regels minder conservatief zijn dan die in Groot-Brittannië en je extra dingen kan toevoegen. Je ziet oranje details, zelfs bovenaan haar laarzen”, vertelt de vrouwelijke commentator tijdens de proef van Fleur Prinsen.

Meer variaties

“We proberen met de tijd mee te gaan en zien nu veel meer variaties in de dressuur”, valt haar mannelijke collega haar bij. “Ze dragen een vlag, half Nederlands en half Brits. Dat is speciaal ontworpen voor dit Nederlandse team voor de EK in Groot-Brittannië en ze dragen het allemaal. Er is goed over nagedacht en veel werk aan besteed.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.