Britse superstars in Cheltenham’s Parade

Nick Skelton met Big Star. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vier Britse levende legendes waren gisteren te zien in de ‘Equine Superstars Parade’ op de Cheltenham Racecourse. Olympische kampioenen Big Star en Valegro, het Olympische eventingpaard Chilli Morning en het renpaard Sprinter Sacre maakten hun opwachting op de renbaan. Vier toppers uit vier disciplines die de Britten de nodige successen bracht en gisteren hiervoor met hun grooms werden gehuldigd.

Superstar Valegro kwam niet onder Charotte Dujardin binnen, maar onder zijn vaste groom Alan Davies. Uitermate relaxed stapte de zoon van Negro zijn rondjes onder luid applaus van het publiek. Valegro was met Dujardin onklopbaar. Valegro nam op de London Olympia Horseshow in december afscheid van het publiek.

Big Star

Olympisch kampioen Big Star werd aan de hand voorgesteld. Nick Skelton maakte vorige maand bekend dat hij samen met zijn paard met pensioen gaan.

Chilli Morning

Chilli Morning is in de eventingsport een legende. Onder William Fox-Pitt won hij brons op het EK in Malmö en op de wereldruiterspelen Caen. In Caen was er ook een zilveren teammedaille. Op de Olympische Spelen in Rio kwam het paar op de twaalfde plaats. De hengst van Phantomic xx won in 2015 de Badminton Horse Trials. Ook hij nam na de Spelen afscheid van de sport.

Sprinter Sacre

De steeplechaser Sprinter Sacre heeft heel wat overwinningen op zijn naam staan. Na Arkle en Flyingbolt is hij het meest verdienende renpaard. In november ging hij met pensioen nadat hij de achttiende van de 24 races die hij liep, had gewonnen.

Zowel de paarden als hun grooms werden in het zonnetjes gezet.

Bron Facebook/Cheltenham Jockeyclub

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.