Britse U23-kampioenschap beheerst door Nederlandse paarden

Jessica Mendoza, hier met Spirit T Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jessica Mendoza won zojuist het Britse U23-kampioenschap op de Olympia Horse Show in Londen. Over twee ronden was zij Jack Whitaker de baas. Mendoza had het Nederlandse gefokte paard Wan Architect onder het zadel en Whitaker reed de Heartbreaker-zoon Valentin R in het kampioenschap. Ook de bronzen medaillewinnares Yazmin Davis had een KWPN’er mee, Zilverster II (v. Guidam).

Het kampioenschap voor de ruiters van 23 jaar en jonger werd over twee rondes verreden met hindernissen to 1,45m hoog. Alleen Jessica Mendoza en de vijftienjarige Jack Whitaker hielden de lei schoon. De ervaren Mendoza reed Wan Architect (v. Springtime) in de tweede ronde naar de snelle tijd van 34,42 seconden. Wan Architect begon zijn carrière onder het zadel van Emile Tacken en behaalde daarna met Eric van der Vleuten ook de nodige successen. Ruim een jaar geleden kwam de zoon van Springtime in handen van Mendoza.

Jack Whitaker was met Valentin R in de tweede manche maar liefst vier seconden langzamer dan Mendoza. Maar door de foutloze rit werd het paar wel tweede. Jack Whitaker nam de teugels van de veertienjarige Valentin over van zijn vader Michael en had alleen nog maar het CSI in Opglabbeek met het paard gereden. Bij de pony’s won Jack Whitaker deze zomer op het EK de gouden medaille.

De derde plaats in het U23-kampioenschap was voor Yazmin Davis met de Guidam-dochter Zilverster II. De combinatie maakte geen springfouten, maar kreeg in de tweede manche een tijdfout. Op de vierde plaats kwam nog een KWPN fokproduct, Celine. De dochter van Calvaro Z werd door Graham Gillespie voorgesteld en was de snelste vierfouter in de tweede omloop.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.