Ga naar hoofdinhoud

Britten gaan er in Wellington met Nations Cup-zege vandoor

Ben Maher met Tic Tac. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het Britse team was gisteren in de Nations Cup wedstrijd in Wellington het enige team dat zonder strafpunten wist te blijven en ging er met de overwinning vandoor. De Ieren volgden met vijf strafpunten in totaal op de tweede plaats en de derde plek was voor Mexico met in totaal tien strafpunten.

Voor het Britse team, dat bestond uit Amanda Derbyshire, Ben Maher, Emily Mason en Emily Moffitt, werd in de eerste ronde het resultaat van Moffitt met Hilfiger van de Olmenhoeve (v. Dulf van den Bisschop) geschrapt en in de tweede ronde de score van Derbyshire met Luibanta BH (v. Luidam). Mason bleef twee keer foutloos met de KWPN’er Explosion W (v. Chacco-Blue) en Maher leverde een dubbel foutloos resultaat met Tic Tac (v. Clinton).

Eerste keer

Behalve voor Maher was het voor de Britse teamleden pas de eerste of de tweede keer dat ze een Nations Cup-wedstrijd reden. Mason, die pas voor de eerste keer een Nations Cup reed bij de senioren, was in de wolken met de prestatie van haar paard: “Het was voor mij al een hele eer dat ik überhaupt ben uitgekozen voor het team, maar ik ben echt superblij met mijn paard. Hij is nog onervaren op dit niveau en hij sprong echt fenomenaal vanavond.”

Top drie

Het Ierse team, bestaande uit Shane Sweetnam, Paul O’Shea, Denis Lynch en Cian O’Connor eindigde met vijf strafpunten in totaal. Het team nam deze vijf strafpunten mee uit de eerste ronde. In de tweede ronde hoefde O’Connor niet meer van start nadat zijn teamgenoten alle drie een foutloze ronde hadden afgelegd.

Het Mexicaanse team, bestaande uit Eugenio Garza, Mario Onate, Andres Azcarraga, en Nicolas Pizarro kwam uit op in totaal tien strafpunten en werd daarmee derde.

Bron: PBIEC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.