Ga naar hoofdinhoud

Britten niet te verslaan in GP van het Vechtdal

Laura Renwick komt vast en zeker volgend jaar terug naar Ommen. Gisteravond won ze al de finale van de Midden Tour, zojuist was ze zeven mannen de baas in de barrage van de driesterren Grote Prijs van het Vechtdal. Haar landgenoot William Funnell kaapte de tweede plek weg voor de neus van Maikel van der Vleuten. 

De Grote Prijs kende een spannende ontknoping op het terrein van de familie Schuttert. Het basisparcours over een hoogte van 1,55m bleek niet eenvoudig en maar liefst elf ruiters verlieten voortijdig de piste. Toch wisten acht combinaties het basisparcours zonder fouten af te leggen en gingen vol de strijd aan om de hoogste eer, maar zeker ook voor de mooie eerste prijs van ruim 20.000 euro.

De Braziliaan Rodrigo Mesquita Marinho beet de spits af met de Toulon-zoon Cleofas van Westuur en zette met een foutloze rit en een tijd van 39,54 seconden de boel meteen op scherp. De Britse springruiter James Billington, in dienst van de VDL Stud, reed VDL Cartello ook foutloos rond, maar de winnaars van de Grote Prijs van Wierden waren vandaag niet snel genoeg en werden uiteindelijk zesde.

Maikel van der Vleuten liet zich met VDL Groep Arera C niet afschrikken door de tijd van de Braziliaan en reed geen meter te veel. De tijd van Van der Vleuten (38,67 sec) bleef niet lang als de te kloppen tijd op het scorebord staan. De Brit William Funnell was de traagste foutloze in het basisparcours met de AES-gefokte Billy Onslow, maar liet zien energie gespaard te hebben. In 38,25 seconden kwam hij over de streep en was daarmee sneller dan Van der Vleuten, maar ook zijn tijd werd toch nog geklopt door zijn landgenote en snelheidsduivel Laura Renwick met de achtjarige Heliodor Hybris.

Als laatste starter in de barrage wist Albert Zoer wat hem te doen stond met zijn Gigolo. Hij reed echter net als Michael Greeve en Whitney BB een balk naar beneden en werd zevende in de snelste tijd.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.