Bruggink vierde in GP Donaueschingen

Gert Jan Bruggink met Charmeur 436 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gert-Jan Bruggink was in het Duitse Donaueschingen hard op weg naar de overwinning in de Grand Prix. In het zadel van Charmeur voltooide Bruggink de barrage van deze 1,60m-rubriek in de snelste tijd, maar door vier strafpunten zag hij de winst aan zijn neus voorbij gaan. Hans-Dieter Dreher ging er uiteindelijk met de zege vandoor.

Zes combinaties plaatsten zich voor de barrage van deze Grote Prijs in Donaueschingen. Bruggink ging als eerste van start met Cristallo-zoon Charmeur, maar kon niet foutloos blijven. Het duo kwam met vier strafpunten aan de finish in een tijd van 39,81 seconden. Geen van de andere combinaties wist deze tijd nog te verbeteren en Bruggink eindigde uiteindelijk als snelste vierfouter op de vierde plaats.

Duitsers op een en twee

Laura Klaphake zette als eerste een foutloze barragerit neer. De amazone, die sinds vorige maand in het  Duitse A-kader is opgenomen, zat in het zadel van Catch me If You Can (v. Catoki) en stopte de klok op 41,27 seconden. Na Klaphake wist ook Julia Houtzager-Kayser zonder fouten aan de finish te komen met Sterrehof’s Cayetano Z. De goedgekeurde Zangersheide-hengst was alleen bijna anderhalve seconde langzamer met Kayser dan Klaphake en eindigde uiteindelijk op de derde plaats.

Auto

Hans-Dieter Dreher kwam als laatste aan de start in de barrage en dook met Berlinda een halve seconde onder de tijd van Klaphake. Daarmee eiste de Duitser niet alleen de eer, maar ook een splinternieuwe auto op in deze Grote Prijs in Donaueschingen. De Berlin-dochter is een nieuwe troef van de Duitse springruiter. Hij rijdt de merrie sinds deze zomer en won twee maanden geleden ook al de Grand Prix in Ascona.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.