Bruynseels en Ganzia de Muze zegevieren in Genève

De zege in het tweefasen parcours over 1,50m was zojuist in Genève voor Niels Bruynseels met Gancia de Muze (v. Malito de Reve). De Belgische ruiter maakte het enorm spannend toen hij in de tweede fase binnendoor naar de oxer reed en vlak langs de staanders galoppeerde, maar wist zijn rit foutloos te voltooien met bijna een seconde minder op de klok dan zijn concurrenten.

De BWP-gefokte Ganzia de Muze is een, uit embryotransplantie geboren dochter van de topmerrie Barones (v. Nimmerdor), die furore maakte onder de Franse springruiter David Jobertie. Deze zeer getalenteerde merrie liet vandaag in Genève opnieuw zien uit wat voor hout ze gesneden is toen ze zich heel mooi en heel snel door het parcours liet sturen door Bruynseels.

Successen

Vorige maand in Maastricht was de dochter van Malito de Reve ook al goed voor een overwinning in een 1,50m-rubriek. Net als vandaag finishte het duo ruim sneller dan de naaste concurrentie, in Maastricht was het verschil zelfs anderhalve seconde. Daarvoor wonnen ze in Helsinki in oktober de Grote Prijs nadat ze de week ervoor tweede werden in een 1,50m-rubriek in Oslo.

Nog meer talent

Ganzia de Muze is niet de enige talentvolle nakomeling van Barones. De voormalige topsportmerrie is ook de moeder van Homer de Muze (v. Nabab de Reve), die met Sabrina van Rijswijk op 1,50m-niveau springt. Daarnaast springt Freluche de Muze (v. Vigo D’Arsouilles) met de Ierse ruiter Trevor Coyle op 1,45m-niveau en Isolde de Muze (v. Nabab de Reve) op 1,40m-niveau met de Italiaanse Benedetta Ganasinni.

Top drie

De tweede plaats in de 1,50m-rubriek in Genève vandaag was voor de Braziliaan Pedro Veniss met For Felicila (v. For Pleasure). Het duo werd op de voet gevolgd door Romain Duguet, die met Twentytwo des Biches (v. Mylord Carthago) derde werd voor thuispubliek.

Nino des Buissettes

Nino des Buissonnetts sprong met Steve Guerdat ook mee in deze rubriek. Het zal een van de laatste rondes zijn van de Kannan-zoon, die in Londen Olympisch goud won, omdat hij zondag met pensioen zal gaan. De Selle Francais-ruin liet ook vandaag weer zien in prima vorm te zijn en sprong foutloos rond in de eerste fase. Guerdat vond het wel mooi geweest voor vandaag en besloot niet van start te gaan in de tweede fase. Eerder gaf de Zwitser al aan dat hij vindt dat de carrière van zijn topper moet eindigen als het goedgaat: ” Ik wil dat het mooi eindigt”, aldus Guerdat.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.