BuCha-derde Zum Glück RS2 goedgekeurd voor Oldenburg

Zum Glück RS2 (v. Zonik) en Robin van LIerop - Foto: Rick Helmink

Zum Glück (Zonik x Florestan I) schreef twee weken geleden op de Bundeschampionate geschiedenis door met de Nederlander Robin van Lierop op zijn rug naar de derde plaats in het kampioenschap voor vijfjarige dressuurpaarden te lopen. De Zonik-zoon is nu goedgekeurd voor Oldenburg en RS2 Dressage meldt op facebook dat de hengst volgend jaar beschikbaar komt voor de fokkerij. 

De PSI-veilingtopper 2017 (850.000 euro) Zum Glück kwam dit jaar voor Duitsland in actie op de Wereldkampioenschappen in Ermelo en met een beetje geluk kwam hij in Warendorf ondanks twee keer programmafouten (in de kwalificatie en de kleine finale) toch in de finale voor vijfjarigen terecht. Daar hoorde hij absoluut volgens de jury, die vooral te spreken waren over de losgelatenheid, het swingen en de gehoorzaamheid van de hengst. Hij kreeg een 9 voor de totaalindruk en voor de rest allemaal 8,5-en. Daarmee werd het een derde plaats.

Lees ook:

Robin van Lierop schrijft geschiedenis: een medaille op de Bundeschampionate

PSI-Zoniks vooraan bij vijfjarigen: Zucchero wint, Zum Glück 3e

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.