Buitenlands podium in avondrubriek Basel

Hans-Dieter Dreher met Cool and Easy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het waren niet de Zwitsers, die de dienst uitmaakten in de 1,50m-rubriek op tijd in Basel zojuist. De Duitser Hans-Dieter Dreher eiste met de snelste foutloze rit de zege op, Michael Whitaker uit Groot-Brittannië volgde op de tweede plaats en de Franse ruiter Simon Delestre maakte de top drie compleet. Maikel van der Vleuten kwam als enige Nederlander in actie en bleef weliswaar foutloos, maar eindigde niet in de prijzen.

Dreher zat voor deze rubriek in het zadel van de dertienjarige Cool and Easy en stuurde de ruin van Contender in 54,29 seconden rond. Whitaker volgde met de vijftienjarige KWPN-ruin Viking (v. Jacomar) met een tijd van 54,53 seconden en was daarmee ruim een halve seconde sneller dan Delestre met Sultan du Chateau (v. Kannan).

Top vijf

Romain Duguet was de enige Zwitser, die een plekje in de top 5 bemachtigde. Met Twentytwo des Biches (v. Mylord Carthago) stopte Duguet de klok op 55,57 seconden en werd daarmee vierde. Daniel Deusser maakte de top 5 compleet. De Duitse ruiter, die momenteel de FEI-ranglijst aanvoert bij de springruiters, kwam in 56,22 seconden aan de finish met Hidalgo SX (v. Quadrillo).

Foutloos

Van der Vleuten stuurde Salomon foutloos  rond, maar was met 62,84 seconden op de klok niet snel genoeg om zich in de prijzen te rijden met de Stolzenberg-zoon. Het duo eindigde op de achttiende plek.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.