Ga naar hoofdinhoud

Buitenlands podium in Medium Tour Roosendaal

Het waren gisteravond in Roosendaal buitenlandse combinaties, die de dienst uitmaakten in de Medium Tour over 1,40m. Rogier Linssen en Patrick Lemmen waren van de zes combinaties, die terug mochten komen voor de barrage, de enige twee Nederlanders en zij eindigden op de vierde en vijfde plaats.

Het was geen eenvoudig parcours dat stond opgebouwd op Den Gouberg. Slechts zes combinaties bleven foutloos in de eerste omloop en elf van de zestig deelnemers groetten voortijdig af.

Top drie

In de barrage wist alleen de top drie een tweede keer zonder fouten rond te komen. Ann Carton-Grootjans en Irvine Ter Doorn waren met bijna twee seconden verschil goed voor de snelste foutloze rit. De Belgische amazone stuurde haar Toulon-ruin in 32,54 seconden over de eindstreep, terwijl Erika Lickhammer in 34,41 seconden finishte met Paris. De Zweedse amazone werd hiermee tweede met de dochter van Armitage. De derde foutloze tijd was van Ernesto Canseco met de KWPN-ruin Davall (v. Zavall VDL). Het duo uit Mexico stopte de klok op 38,24 seconden.

Snelste tijd

Linssen was in het zadel van Dunoville V goed voor de snelste tijd in de barrage, maar kreeg vier strafpunten met de zoon van Numero Uno en eindigde net naast het podium. Lemmen kreeg met Donanso (v. Vingino), waarmee Linssen tot vorige maand internationaal sprong op 1,55m-niveau, eveneens vier strafpunten in de barrage en maakte hiermee de top 5 compleet.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.