BWP-hengst Echo van het Neerenbosch naar Belgische U25-amazone

De goedgekeurde BWP-hengst Echo van het Neerenbosch is weer terug op Belgische bodem. De Chin Chin-zoon was onder het zadel van de Italiaanse GP-amazone Giulia Martinengo, maar bleef voor de helft in eigendom van De Roshoeve van Peter Goossens en schoonbroer Erik Laenen. De 22-jarige Rachel Steffen wordt de nieuwe amazone van de twaalfjarige hengst.

Echo van het Neerenbosch was reserve kampioen op de BWP-hengstenkeuring en is van de generatie topspringpaarden als Emerald (Harrie Smolders) en Elvis Ter Putte (Karline de Brabander). Door blessures was de hengst jarenlang niet in de sport totdat hij onder Dries Goossens weer terug kwam. In oktober vorig jaar vertrok de hengst naar Italië. Daar liep hij met Giulia Martinengo op 1,45 m-niveau.

De 22-jarige Belgische Rachel Steffen heeft Echo van het Neerenbosch te rijden gekregen. De amazone was het afgelopen jaar succesvol in de U25-rubrieken met Hermes en Hypoliet vd Koelaar.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Studforlife

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.