BWP-hengsten domineren vijfjarigen

Joe Clee, hier met Utamaro d'Ecaussines. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de rubriek voor vijfjarige hengsten waren de thuisrijdende Belgen vandaag oppermachtig op Jumping Mechelen. De Belg Jeroen de Winter reed de BWP-hengst Leandro VG (Gitano x Chellano Z) naar de eerste plek. Zijn landgenoten Jan Vermeiren en Werner Dierckx zorgen met hun BWP-hengsten voor een volledig Belgisch podium in de Nekkerhal.

Van de achttien combinaties plaatsen zes zich voor de barrage. Jeroen de Winter en de zoon van Gitango legden de beslissende rit tegen de klok af in 35,56 seconden. Jan Vermeiren en Le Blue Diamond van ’t Ruytershof (v. Plot Blue) klaarden de klus in 36,59 seconden en mochten zich zodoende als tweede opstellen. Werner Dierckx reed Livinstone van het Peggershof (v. Ogano Sitte) in 38,17 seconden over de eindstreep en pakte daarmee het derde geld.

Meer BWP’ers

Mark Bluman eindigde als vierde in deze Stoeterij Zangersheide-prijs. De Colombiaan reed Luigi d’Eclipse, een BWP-gefokte zoon van Catoki die is goedgekeurd bij Zangersheide, in 38,28 seconden over de finish van het barrageparcours. De Brit Joe Clee en de bij het BWP gekeurde De Flor 111 Z ( v. Der Senaat 111) maakten de top vijf compleet.

Nederlandse deelname

Denize van der Poel was de enige Nederlandse deelnemer in deze rubriek. Zij reed met Goldplay (v. Darco) een snel basisparcours maar liep daarbij 8 strafpunten op.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.